NYEPI = balinesiskt nyår

i helgen har det firats balinesiskt nyår eller "städa-ut-djävulen-dagen"..
det sker med både festligheter OCH raka motsatsen, det vill säga absolut inga festligheter..

på fredagen var det fullt liv här i kuta och på kvällen stor parad på huvudgatan.. massor med stora (RIKTIGT SNYGGA) "statyer" gjorda i papier-maché bars fram och de skulle vara så mycke oljud som möjligt för att skrämma iväg de onda andrarna från ön.. ryktet sa att skulpturerna skulle brännas nere på standen efteråt men de såg vi aldrig något av..

under lördagen eller "silence day" va de dock tvärt om. hela Bali ska under denna dag vara helt tyst och i mörker så de onda andarna tror att ön är övergiven och obebodd.. man skulle kunna säga lockdown! inge ljus, inge ljud, inge rörelse.. hotellgrindarna låstes och alla fönster skulle täppas för så att inget ljus syntes utifrån.. egentligen skulle ingen elektrisitet användas men hotellen har tydligen tillständ så de gick rätt smidigt ändå.. intressant dag men helst av allt hade man bara velat smita ut och titta på de folktomma gatorna och stränderna istället..

idag åkte danne, robin, lina och johan hem till sverige.. tråkigt för de har varit kul sällskap, men också skönt att bara vara 4 kvar och slippa anpassa sig efter en så stor grupp hela tiden. nästa fredag åker jag, alexander, maria och fredrik vidare till singapore.. DE blir skoj!Kommentarer
    jennifer

gud så fint det ser ut, helt underbart.

2011-03-06 ♥ 19:44:46 URL: http://jennifer89.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

ditt namn:
Kom ihåg mig?

din mail: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

skriv din kommentar här:

Trackback